fbpx
De juiste balans tussen goede en slechte dagen

De juiste balans tussen goede en slechte dagen

Hoe vind je een juiste balans tussen goede en slechte dagen? Bestaat dat eigenlijk wel? Om maar meteen met de deur in huis te vallen; ik denk niet dat er één juiste balans bestaat. Ik ben ervan overtuigd dat hoe je omgaat met slechte en goede dagen zorgt voor een balans die bij jou past. Slechte dagen hebben we allemaal, dat kan ook niet anders. Want als je geen slechte dagen hebt, hoe weet je dan dat je een goede dag hebt?

Maar hoe jij omgaat met jouw slechte dagen kan een wereld van verschil maken voor jouw mentale gezondheid. Wanneer je bijvoorbeeld baalt van een slechte dag en bang bent dat het morgen weer hetzelfde gaat zijn als vandaag, is de kans groot dat je je niet veel beter voelt morgen. De kracht van onze gedachten en mentaliteit is namelijk onwijs groot. Je kan jezelf positief denken of negatief denken. Maar nogmaals, dit betekent niet dat je je elke dag goed moet voelen.

Hoe maak je dan toch een fijne dag van een slechte dag?

Wanneer ik een slechte dag heb zorg ik ervoor dat ik de beste slechte dag ooit heb. Ik kan mezelf dan even heel zielig vinden, dat extra chocolaatje vind ik dan ineens wel geoorloofd en die zielige huilfilm is dan het hoogtepunt van mijn dag. De kans is klein dat ik, buiten de verplichtingen van de dag om, productief bezig ben. Het is zelfs veel aannemelijker dat ik niet veel verder kom dan mijn bank met mijn lievelingsdekentje.

Is dat erg? Nee ik geniet ervan. Op die manier maak ik van mijn slechte dag toch een fijne dag. Want eerlijk is eerlijk; een excuus hebben om even niet heel de tijd productieve dingen te doen is som best fijn toch?  

Ik heb op die manier nog steeds een mindere dag maar ik leg mezelf daar helemaal bij neer. Ik push mezelf niet om alsnog blij te zijn terwijl ik dat niet ben, ik push mezelf niet om te doen alsof ik een goede dag heb maar ik geef me over aan de slechte dag.

Resultaat

Het resultaat van mijn geweldige slechte dagen is dat ik met een positief gevoel naar bed ga. Ik ga namelijk slapen met het idee dat het morgen sowieso niet slechter kan worden dan vandaag. Daarbij stel ik mezelf ook altijd een doel voor de dag erna. Heb ik bijvoorbeeld vandaag niet gedaan wat ik eigenlijk wilde doen door mijn slechte dag? Dan is dat het doel voor morgen.

Naar bed gaan met positieve gedachten en een doel voor de volgende dag helpt mij altijd om de dag daarna positief op te kunnen staan. Op deze manier heb ik mijn juiste balans gevonden tussen goede en slechte dagen.


Wat helpt jou?

Hulp nodig bij de balans vinden? Neem dan contact met mij op!


Geef een reactie