fbpx
De rust van de intelligente ‘lockdown’

De rust van de intelligente ‘lockdown’

Ik weet niet of ik nu veel mensen tegen de haren instrijk, maar heel eerlijk geniet ik eigenlijk best wel van de rust van de ‘intelligente lockdown’. Tuurlijk vind ik het echt verschrikkelijk wat het virus allemaal aanricht, alle mensen die ziek worden en de mensen die vechtend voor hun leven niet eens bezoek mogen ontvangen. En dan heb ik het nog niet eens over de eenzaamheid, de mensen die hun eigen gezondheid op het spel zetten om anderen te helpen en de verschrikkelijke financiële problemen die erbij komen kijken.

Maar er zijn voor mij nu zoveel minder prikkels, zoveel minder sociale verplichtingen die ik onwijs leuk vind maar die er wel voor zorgen dat ik vrijwel geen moment rust heb normaal gezien. En daar geniet ik van. Normaal gesproken plan ik mijn vrije tijd bomvol met leuke afspraken en wanneer ik een avond niks te doen heb kan ik daar echt van balen. Misschien ergens toch the fear of missing out? Of misschien ben ik inderdaad gewoon ontzettend graag omringt met mensen. Wat het ook is; op dit moment ervaar ik dat bijna niet en dat is zeer rustgevend.

En wat blijkt?

Ik ben niet de enige die er zo over denkt. Gister belde ik gezellig met een vriendin, want als je elkaar niet kan zien is het toch leuk om elkaar wel te spreken. Voorzichtig bracht zij precies dit onderwerp ter sprake en we kwamen al gauw tot de conclusie dat we hier inderdaad hetzelfde over dachten. Het is bevrijdend om een keer verplicht niks te doen.

Een avondje op de bank met mijn moeder, een lekker glaasje wijn en een goede film? Helemaal prima, meer heb ik niet nodig. Ik besef natuurlijk dat ik van geluk mag spreken dat ik niet in mijn eentje ergens opgesloten zit. Dat is het voordeel van dat ik terug moest komen uit Australië vanwege corona. Ik had mijn huur opgezegd dus ik mocht weer intrekken bij mijn ouders, na zeven jaar op mezelf gewoond te hebben. Het was even wennen maar het is gelukkig vooral heel gezellig.

Wat ik daarnaast ook superfijn vind is dat ik weer de rust gevonden heb om dingen af te maken. Elke dag zet ik mijn wekker om half 8 en na mijn ontbijt kruip ik achter mijn laptop om bezig te zijn met mijn bedrijf. Hoe lekker is dat, geen afleiding en een keer niet overprikkelt. Het is niet zo dat mijn concentratie ineens optimaal is of dat ik de hele dag rustig kan zitten werken, maar het is zoveel beter te doen dan normaal.

Mijn plan is dan ook zeker dat ik wanneer dit allemaal voorbij is, deze dingen mee ga nemen in mijn dagelijkse leven. Ik hoef niet elke dag met vrienden te zijn of elk weekend vol te proppen met leuke dingen buitenshuis om het leuk te hebben. Mijn eigen gezelschap is eigenlijk ook gewoon prima. En dat is waarom ik stiekem best wel geniet van rust van de intelligente lockdown. 

Mijn werkplek is ook zeker niet verkeerd momenteel


Geef een reactie