fbpx
Rust in je hoofd, wat is dat?

Rust in je hoofd, wat is dat?

Een wirwar aan gedachten, een tornado die zijn kracht maar niet lijkt te verliezen. Het is een energie slurpend monstertje wat zich elke dag, de hele dag, in jouw hoofd vestigt. Maar hoe zorg je ervoor dat je daarvan af komt en je rust krijgt in je hoofd? Je raadt het waarschijnlijk al; schrijf hem uit je hoofd! Hoe je dat kan doen zal ik verder uitleggen.

Schrijf je licht

Vaak kunnen we zo druk zijn in ons hoofd waardoor het overzicht volledig weg is. Je voelt aan alles dat je over te veel dingen aan het nadenken bent, maar waarover precies is niet duidelijk. Wat mij dan altijd heel erg helpt is om pen en papier erbij te pakken en gewoon te beginnen met schrijven. Natuurlijk is dat de eerste keer helemaal niet zo ‘gewoon’ om te doen en kan dit best wel lastig zijn. Maar wanneer je dit vaker oefent zal je merken dat dit steeds makkelijker gaat. Spelling, zinsopbouw en of je nou netjes schrijft of niet moeten dan helemaal geen rol spelen. Het idee is dat je alles wat er in je opkomt opschrijft zonder daar te veel over na te denken. Je blijft hiermee doorgaan totdat je het gevoel hebt dat alles op papier staat. Je kan dit daarna teruglezen om te kijken wat nou eigenlijk hetgeen is waar je zoveel over na aan het denken bent.

Loslaten of oplossen

Bij het teruglezen daarvan kunnen er misschien vragen bij jezelf ontstaan. Het is dan goed om te kijken wat het antwoord kan zijn op die vragen. Wanneer je een bepaalde conclusie kan trekken uit hetgeen wat je hebt opgeschreven heb je ook verschillende keuzes die je kan maken. Je kan het loslaten of oplossen, dat ligt eraan wat het is en waar jij behoefte aan hebt. Soms is het namelijk al genoeg om het alleen maar op te schrijven en soms is het goed om bepaalde acties te ondernemen naar aanleiding van wat er op papier staat.

Als dit lukt dan zal je merken dat je jouw hoofd letterlijk leeg kan schrijven. Dat je jouw gedachten op papier kan zetten op zo’n manier dat het oplucht en je rust in je hoofd krijgt. Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken of er niet uitkomen kan je mij altijd een berichtje sturen. Wat ook kan helpen is om mijn training ‘gelukkige mindset’ te volgen. In die training geef ik jou namelijk handvatten om jouw gedachten op papier te zetten en rust te creëren in jouw hoofd.


Geef een reactie